Nooit Volmaeckt: Veelzijdig, ervaren, innovatief

Onbekommerd
Relaxed

Het schip

Sail now,
work later

Zeilen beleven

Len Pool en Elke Kühnemann

Len Pool en Elke Kühnemann

De bemanning van de Nooit Volmaeckt zijn Len Pool en Elke Kühnemann. Al 25 jaar zeilen zij samen op het schip en nog steeds met veel plezier en engagement.

Len

Als jochie was ik al snel besmet met het bootjesvirus. Van mijn 3de zat ik in roeibootjes en polderschuiten bij ons op het dorp. Dit viel natuurlijk op in de familie en na zelf geëxperimenteerd te hebben met lakens aan een stok, leerde ik van een oude oom zeilen in Friesland. Weldra kon de hele familie zeilen, nadat we zelf een zeilbootje kochten. Ondertussen woonden we in Hoorn waar al wat gevaren werd met botters. Door aangeknoopte vriendschappen zat ik al gauw op grotere zeilschepen, ook naar Denemarken en Engeland. Na een paar jaar geschipperd te hebben op diverse schepen en wat spannende zeeavonturen met zeeschepen (stuurman coaster) kwam de Nooit Volmaeckt op mijn pad. Ons schip hebben we nu bijna 3 keer opnieuw herbouwd en tot zo'n fijn zeilschip omgetoverd, dat we een van onze gasten voor de 48ste keer mochten verwelkomen!

Elke

Begin 1991 ben ik aan boord gestapt. Ik was aan iets anders toe in mijn leven na vele jaren als verpleegkundige en OK-assistente gewerkt te hebben. Dat was natuurlijk een hele ommezwaai. Het is een afwisselend leven en het mooiste blijf ik vinden, als onze gasten een prachtige vakantie aan boord hebben.

‘’Wij komen terug!’’, of ‘’Waarom blijven we niet?’’,  zijn dan ook vaak terugkerende hartstochtelijke zinsneden in het gastenboek. Geschreven door families, scholieren, mensen met een verstandelijke beperking, jeugdgroepen, vriendenclubs, senioren… ze waren duidelijk zeer op hun gemak op onze klipper met de typische zeegroene kleur.


Neem contact met ons op

Mogelijkheden

Alle mogelijkheden
U bent hier: